Ethical Property

news

BUUR + Sweco Belgium bundelen de krachten

Sweco Belgium en BUUR hebben besloten om samen te gaan met het oog op de realisatie van een gemeenschappelijke missie: de co-creatie van een hoogkwalitatieve en duurzame leefomgeving voor de toekomstige generaties. BUUR versterkt de interdisciplinaire aanpak van Sweco en zal met Urban.Habitat één team vormen dat zal opereren onder de naam BUUR Part of Sweco.


Deze beslissing werd niet over één nacht ijs genomen. In interdisciplinaire teams werkten BUUR en Sweco reeds regelmatig samen. Daarbij is het besef gegroeid dat de uitdagingen complexer en urgenter worden. Het is belangrijker dan ooit om een grotere impact te creëren ten bate van de noodzakelijke maatschappelijke transitie, voor de toekomstige generaties, voor onze planeet. Dat vergt ambitie, creativiteit en innovatie. BUUR en Sweco willen dit vanaf vandaag waar maken, in samenspraak met alle betrokkenen, over disciplines en sectoren heen, in verschillende contexten.


Door de activiteiten van Sweco en BUUR te bundelen, versterken we de expertise in strategische en ruimtelijke planning, stadsontwerp, mobiliteit en de realisatie van publieke ruimtes en landschappen. We staan garant voor een geïntegreerde visie en samenwerking tussen disciplines zoals infrastructuur, energie, gebouwen en milieutechnologie.

Samen willen we bewust een voorbeeldrol opnemen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Met de steun van de internationale Sweco-groep positioneren we ons in Europa en ook globaal als een partner in transitie. 

Bent u benieuwd om meer in detail te weten waarom en hoe we onze krachten zullen bundelen? Neem dan zeker een kijkje op onze lanceringswebsite