Ethical Property

news

10 jongeren met een beperking bouwen aan hun toekomst in Mundo-a

PERSBERICHT * Het is een gezellige bedrijvigheid in Mundo-a, het kantoren- en vergadercentrum op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Tien jongeren met een verstandelijke beperking startten er vorige week met het leerprogramma Brake-Out. 3 jaar lang zullen ze er bouwen aan de toekomst die ze zélf willen

Feestelijke start van een ambitieus talentparcours

Aan de start van het schooljaar vlogen 10 jongeren - met een verstandelijke beperking en/of een autismespectrumstoornis - vol enthousiasme in het innovatieve leerprogramma Brake-Out. 3 jaar lang, 2 dagen per week, gaan ze samen met coaches op zoek naar hun talenten en trekken ze erop uit voor praktijkgerichte ervaringen: werken op een festival, aan de slag in een bedrijf, creatieve workshops...

Coaches Dries en Marijke begeleiden de jongeren in hun zoektocht en zien het helemaal zitten. We sloten de eerste dagen af met een drink op het dakterras van Mundo-a," vertelt Marijke De Greef enthousiast. Daarop waren ook de ouders van de deelnemers uitgenodigd. Een feestelijke start van het traject, vol positieve reacties en hoge verwachtingen! 


Perfecte match met Mundo-a

Het pioniersjaar van Brake-Out - met deelnemers in Gent en Leuven - was zo succesvol, dat snel beslist werd om ook Antwerpse jongeren te kunnen laten bouwen aan hun eigen toekomstdroom. En daar zijn we héél blij mee, lacht Marijke. Dat we dat bovendien kunnen doen vanuit dit professioneel kantorencentrum vol sociale en duurzame organisaties, is helemaal top. We stimuleren de jongeren namelijk om zoveel mogelijk in contact komen met verschillende mensen en organisaties."

Ook Eline Vander Meiren van Mundo-a is blij met de komst van de groep. Brake-Out past hier perfect. We streven beiden naar ontmoeting, uitwisseling en versterking van talenten. De aanwezigheid van de jongeren werkt zeker inspirerend voor de werknemers en bezoekers in het gebouw. Wie weet nemen sommige deelnemers wel een actieve rol op bij één van onze organisaties. Of draaien ze mee op onze activiteiten.

e5a8dd10-6bd4-4e7a-956a-1760afd0752f.jpg

Over Brake-Out


Brake-Out is een leerprogramma van Konekt, dat zich richt naar jongvolwassenen (18-30 jaar) met een verstandelijke beperking. Die bevinden zich in een overgangsfase tussen onderwijs en werk. Een cruciaal moment, dat mee bepaalt hoe de rest van hun leven er kan uitzien. 3 jaar lang gaan de cursisten op zoek naar hun talenten en naar wat ze zélf willen voor de toekomst. Ze stellen doelen, breiden hun netwerk uit en nemen een actieve rol op in de samenleving. Brake-Out staat voor 'breek uit jezelf' en 'leven met de handrem af'.

Brake-Out won eind 2018 een award als Zorgvinding van het Jaar, uit meer dan       40 kandidaten. In 2019 was het project ook geselecteerd voor de Koningin Mathilde Prijs.


 

Contact

Tim Maenhout

T. 0484/76.11.66